snspms.ro

Română
A+ R A-
Definirea Health Technology Assessment (HTA)

Tehnologiile în sănătate reprezintă aplicarea informaţiilor ştiinţifice în domeniul sănătăţii şi al prevenţiei

Evaluare tehnologiilor în sănătate - Health Technology Assessment - (HTA) este un proces multidisciplinar care sumarizează informaţia medicală, socială, economică şi etică în corelaţie cu folosirea tehnologiilor în sănătate într-o manieră sistematică, transparentă, robustă şi lipsită de erori. Scopul acestui proces este de a formula politici sigure şi eficiente în sănătate care sunt focalizate pe pacienţi şi caută să aducă cea mai mare valoare.

Cu toate că HTA-ul are ca scop formularea de politici, procesul în sine trebuie să fie adânc înrădăcinat în cercetare şi metodologie ştiinţifică.

Câteva domenii în care se poate folosi HTA-ul
  1. metodele de diagnostic şi tratament
  2. echipamentele medicale
  3. industria farmaceutică
  4. metodele de prevenţie şi recuperare
  5. Sistemele organizaţionale şi de suport pentru sistemul de şanţate în sine.
Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti are preocupari in acest domeniu atât prin prisma procesului propriuzis de realizare a analizelor de evaluare cât şi prin realizare de cursuri în acest domeniu pentru cei interesati.
SNSPMPDSB este membru asociat a reţelei europene de HTA (EUnetHTA) şi va participa la proiectul coordonat de această reţea numit “Joint action for HTA 2010-2012”. Pentru mai multe detalii vezi aici.

онлайн фильмы

Afilieri

Link-uri utile

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ministerul sănătății
Ministerul
sănătății

Register

*
*
*
*
*

* Field is required