snspms.ro

Română
A+ R A-
Centrul DRG, care functioneaza in cadrul Centrului de Cercetare si Evaluare a Serviciilor de Sanatate din structura SNSPMS, are in activitatea sa colectarea si gestionarea setului minim de date la nivel de pacient (SMDP) in regim de spitalizare continua si de zi de la toate spitalele din Romania, in baza legislatiei in vigoare.
Beneficiarii nostri principali sunt unitatile sanitare cu paturi si cele 2 institutii mai sus mentionate, impreuna cu alte institutii publice si private care activeaza in sistemul sanitar.

Activitatile desfasurate in cadrul centrului constau in:
 1. elaborarea unui standard la nivel national pentru SMDP colectat si transmis de spitale, centralizarea si procesarea datelor la nivel de spital
 2. furnizarea de rapoarte privind clasificarea in grupe de diagnostice si validarea cazurilor raportate de spitale,
 3. acordarea de suport metodologic si asistenta tehnica pentru reprezentantii spitalelor si ai Caselor de Asigurari de Sanatate, respectiv Ministerului Sanatatii.
 4. analiza activitatii spitalelor, prin monitorizarea evolutiei activitatii acestora, prin calcularea si raportarea unor indicatori privind activitatea clinica desfasurata si a acuratetii datelor colectate in format electronic.
 5. dezvoltarea unor criterii de performanţă şi de calitate pentru furnizorii de servicii de sănătate
 6. calcularea unor costuri ale serviciilor medicale
 7. propunerea modificarii valorilor relative sau a tarifelor pe grupe de diagnostice, precum şi a tarifelor per caz rezolvat, sub coordonarea Ministerului Sănătăţii;
 8. dezvoltarea de sisteme automatizate şi programe de calculator destinate clasificării pacienţilor în grupe diagnostice, în scop de cercetare;
 9. avizarea de produse software destinate clasificării pacienţilor în grupe de diagnostic, dezvoltate de furnizori privaţi, în scopul utilizării lor în evaluarea activităţii unităţilor sanitare;
 10. dezvoltarea şi furnizarea de cursuri în domeniul clasificării pacienţilor în funcţie de grupa de diagnostic, colectării de date clinice şi utilizării sistemelor de codificare, precum si eliberarea de certificate care atestă pregătirea în domeniul respectiv.
 11. diverse analize, cursuri si metodologii la solicitarea diversilor beneficiari, in legatura cu obiectul de activitate al centrului.

Pentru mai multe detalii clic aici.

онлайн фильмы

Afilieri

Link-uri utile

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ministerul sănătății
Ministerul
sănătății

Register

*
*
*
*
*

* Field is required