snspms.ro

Română
A+ R A-
 1. PROIECTUL „EVALUAREA POLITICILOR PRIVIND PLĂŢILE PACIENŢILOR ŞI PROIECTAREA EFECTELOR ACESTORA DIN PUNCT DE VEDERE AL EFICIENŢEI, ECHITĂŢII ŞI CALITĂŢII. CAZUL EUROPEI CENTRALE ŞI DE EST” / “ASSESSMENT OF PATIENT PAYMENT POLICIES AND PROJECTION OF THEIR EFFICIENCY, EQUITY AND QUALITY EFFECTS: THE CASE OF CENTRAL AND EASTERN EUROPE”
  Collaborative Focused Research Project
  Acronim: ASSPRO CEE 2007
  FP7-SSH-2007 Grant agreement no. 217431
  Perioada: 2008-2013
  Website: http://www.assprocee2007.com/
  Descarca: Project ASSPRO CEE 2007 Project description for dissemination activities June 2008 [RO] / [ENG]

 2. PROMOVAREA INCLUZIUNII SOCIALE PRIN DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE ŞI INSTITUŢIONALE DIN ASISTENŢA MEDICALĂ COMUNITARĂ
  OBIECTIVUL GENERAL al proiectului nostru consta In dezvoltarea retelei de asistenta medicala comunitara, Imbunatatirea accesului si calitatii serviciilor de asistenta medicala comunitara pentru grupuri vulnerabile si populatia generala pentru toate cele 10 judete din regiunile de dezvoltare VEST si CENTRU.
  Pentru mai multe detalii vezi aici.

 3. CENTRE REGIONALE DE EXCELENTA IN DOMENIUL IMBUNATATIRII PERFORMANTEI PROCESELOR DIN SISTEMUL DE INGRIJIRI DE SANATATE DIN ROMANIA
  Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de adaptabilitate si flexibilitate a personalului medical si a managerilor din domeniul sanitar prin implementarea unor concepte inovatoare de optimizare si cost-eficientizare a proceselor, care sa conduca la dezvoltarea de competente profesionale in domeniul managementului sanitar si al managementului calitatii in particular, vizand imbunatatirea performantei, eficientei si calitatii serviciilor de sanatate.

 4. DOCTORI IN SERVICII MEDICALE DE CALITATE
  Proiectul asigură accesul la cursuri pe teme de legislaţie medicală şi prevenirea riscului şi acuzaţiilor de malpraxis pentru 4000 de medici din toată ţara: 1600 de medici din specialităţile de mare risc (chirurgie, ATI, obstetrică-ginecologie) şi 2400 de medici dentişti. Cursurile vor fi organizate în perioada octombrie 2010 - mai 2013, sub forma de ateliere de formare cu durata de două zile şi vor avea ca teme: zone de vulnerabilitate ale practicii medicale actuale, tehnici de evitare a acuzaţiilor de malpraxis, exigente legale aplicabile profesiei medicale, metode de negociere a asigurării de malpraxis.
  Pentru mai multe detalii vezi aici.

 5. INOVATIVE STRATEGY FOR BRIDGING CANCER CARE IN ROMANIA
  Acest proiect reuneşte două instituţii din domeniul sănătăţii: Scoală Naţională de Sănătate Publică, Management şi Pregătire în Domeniul Sanitar Bucureşti şi Asociaţia Romana de Nurse pentru a folosi expertiză acestora în scopul producerii unui model inovativ de îngrijiri de sănătate pentru pacienţii care au risc de a dezvolta cancer şi pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi cu cancer.
  Nouă abordare privind prevenţia şi tratamentul integrat al cancerului foloseşte modelul „Oncology Nurse Navigator” adoptat în SUA. Citeste mai mult despre...
 6. Conferinta de diseminare a rezultatelor proiectului, Bucuresti 17 decembrie 2013:

 7. EUROPEAN STUDY PROJECT ON ALCOHOL AND OTHERS DRUGS – ESPAD
  SURSA DE FINANATERE: ESPAD ( www.espad.org )
  PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 2011-2012
  SCOPUL PROIECTULUI: Fundamentarea pe dovezi ştiinţifice a deciziilor din politica de prevenire şi combatere a consumului de tutun, alcool, droguri, politica de reducere a consecinţelor asupra sănătăţii la nivelul populaţiei tinere, organizarea unor intervenţii eficiente, dezvoltarea de servicii adecvate de promovare a unor comportamente sănătoase.

 8. PROIECTUL INTERNAŢIONAL "WORD MENTAL HEALTH SURVEYS INITIATIVE”
  SURSA DE FINANATERE: EU-WMH ( www.hcp.med.harvard.edu/wmh/ )
  PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 2005-2011
  SCOPUL PROIECTULUI: Fundamentarea politicilor, strategiilor din domeniul sănătăţii mentale pe dovezi ştiinţifice.

 9. PROIECTUL EUROPEAN “IMPROVING SCIENCE ADVICE FOR HEALTH IN EUROPE”, proiect european FP7, finanţat de către Comisia Europeană, prin Grant agreement no.: 229716 în cadrul FP7 (Seventh Framework Programme), acronim EUSANH-ISA ( http://www.eusanh.eu/ )
  SURSA DE FINANŢARE: prin Programul CADRU EUROPEAN FP7, finanţare de la Comisia Europeană.
  DURATA PROIECTULUI:
  - proiectul a debutat efectiv la 01 februarie 2009
  - durata proiectului: 3 ani (finalizare: 01 februarie 2012).
  SCOPUL proiectului este de a îmbunătăţi calitatea, eficacitatea şi eficienţa activităţii de consiliere ştiinţifică în domeniul sănătăţii, la nivel european.

 10. PROIECTUL EUROPEAN „THE EU CONTRIBUTION TO THE WORLD MENTAL HEALTH SURVEYS INITIATIVE”, acronim: WMH Europe (http://www.eu-wmh.org/)
  SURSA DE FINANŢARE: prin Programul european DG SANCO, finanţare de la Comisia Europeană.
  DURATA PROIECTULUI:
  - A început oficial la 1 Februarie 2009
  - Durata proiectului: 2 ani (finalizare: 01 Februarie 2011).
  SCOPUL proiectului este de a analiza şi disemina informaţii noi şi valide din studiul WMH cu privire la:
  - descrierea tabloului clinic privind tulburările mintale, incluzând aici estimarea speranţei de viaţă fără afecţiuni mintale;
  - distribuţia pe sexe a tulburărilor mintale;
  - inegalităţi privind tulburările mintale.

 11. PROIECTUL EUROPEAN “DEVELOPING AN EVIDENCE-BASED APPROACH TO CITY LEVEL PUBLIC HEALTH PLANNING & INVESTMENT IN EUROPE”, acronim DECIPHEr (http://decipherproject.com/project/)
  SURSA DE FINANŢARE: Program European: „Leonardo Da Vinci”
  DURATA PROIECTULUI:
  - proiectul a debutat efectiv la Octombrie 2008
  - durata proiectului: 2 ani (finalizare: Septembrie 2010).
  SCOPUL proiectului este de a informa sistematic decidenţii privind cost-eficienţa diferitelor tipuri de investiţii în sănătate focalizate pe modelarea stilului de viaţă al comunităţii şi astfel pe reducerea nivelului şi modelului de boală.

 12. PROIECTUL „EUROPEAN UNION NETWORK FOR PATIENT SAFETY”, acronim EUNETPAS (http://www.eunetpas-rals.eu/)
  SURSA DE FINANŢARE:  DG SANCO
  DURATA PROIECTULUI: 2008 - 2010
  SCOP: stabilirea unei reţele umbrelă a tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene şi a organismelor din statele membre, încurajarea şi intensificarea colaborării în domeniul siguranţei pacientului.

 13. PROGRAMUL NAŢIONAL DE ADMINISTRAŢIE SANITARĂ/ SUBPROGRAMUL 1.2. ANALIZA PERFORMANŢEI SPITALELOR
  SURSA DE FINANŢARE: Ministerul Sănătăţii
  PERIOADA DE IMPLEMENTARE: 2009 - 2010
  SCOPUL PROIECTULUI: Îmbunătăţirea managementului asistenţei spitaliceşti şi a performanţei sistemului spitalicesc din România.

 14. PROGRAMUL NAŢIONAL DE PROMOVARE A SĂNĂTĂŢII ŞI EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE - SUBPROGRAMUL DE INFORMARE, EDUCARE, COMUNICARE PENTRU PREVENIREA BOLILOR CARDIOVASCULARE
  SURSA DE FINANŢARE: Ministerul Sănătăţii
  PERIOADA DE IMPLEMENTARE: iunie 2009 – februarie 2010
  SCOPUL PROIECTULUI: Îmbunătăţirea ratei de detectare în rândul bolnavilor cu afecţiuni cardio-vasculare din grupurile predispuse şi sprijinirea capacităţii Ministerului Sănătăţii de a oferi o educaţie sanitară şi acces uşor al populaţiei la serviciile medicale.

 15. PROGRAMUL NAŢIONAL DE PROMOVARE A SĂNĂTĂŢII ŞI EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE - SUBPROGRAMUL DE INFORMARE, EDUCARE, COMUNICARE PENTRU PREVENIREA CANCERULUI DE COL UTERIN
  SURSA DE FINANŢARE: Ministerul Sănătăţii
  PERIOADA DE IMPLEMENTARE: iunie 2009 – februarie 2010
  SCOPUL PROIECTULUI: Îmbunătăţirea ratei de detectare a cancerului de col uterin în rândul populaţiei generale şi sprijinirea capacităţii Ministerului Sănătăţii de a oferi o educaţie sanitară şi acces uşor al populaţiei la serviciile medicale.

PROIECTUL INTERNAŢIONAL "WORD MENTAL HEALTH SURVEYS INITIATIVE”

Sursa de finanatere : eu-wmh
Perioada de implementare: 2005-2011

Scopul proiectului: Fundamentarea politicilor, strategiilor din domeniul sănătăţii mentale pe dovezi ştiinţifice.    
Obiectiv general: Obţinerea de informaţii la nivel naţional despre prevalenţa tulburărilor comportamentale, mentale şi cauzate de consumul de alcool şi droguri.

SNSPMPDSB pe Facebook

Cautare articole pe site

онлайн фильмы

Afilieri

Link-uri utile

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ministerul sănătății
Ministerul
sănătății
 

Register

*
*
*
*
*

* Field is required