snspms.ro

Română
A+ R A-

CENTRUL DRG


În cadrul Centrului de Cercetare și Evaluarea a Serviciilor de Sănătate (CCESS) din Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar există Centrul DRG specializat în dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului de finanţare al unităţilor sanitare şi furnizarea a consultanţei pe datele DRG. Analizele furnizate de CCESS pe baza datelor colectate sunt solicitate, în scopul deciziile de politică sanitară, de Ministerul Sănătății sau Casa Națională de Asigurări de Sănătate sau, în scopul elaborarii statisticilor nationale și internationale, de catre Institutul Național de Statistica, Eurostat, OMS. Totodată SNSPMPDS participa si efectueaza studii de cercetare pe teme adiacente sistemului DRG, în colaborare cu parteneri publici și privați.


SNSPMPDSB este, de la introducerea sistemului DRG în România, instituţia centrală pentru analiza, implementarea şi dezvoltarea acestui sistem, alături de instituţii de decizie din sistemul sanitar românesc. La momentul actual, CCESS primeşte raportările tuturor spitalelor din România aflate în relaţie contractuală cu CNAS, gestionând baza de date DRG Naţional.


Prin activitățile echipei de la nivelul CCESS, schimbul de informaţii între furnizorii de servicii de sănătate spitaliceşti, finanţator şi MS se desfăşoară interactiv şi cu eficienţă crescută.

Aceste activități se referă la colectarea electronică a datelor privind pacienţii externaţi, validarea acestora şi clasificarea pacienţilor, evaluarea activităţii şi performanţelor furnizorilor de servicii de sănătate, monitorizarea respectării standardelor de calitate a datelor colectate, propunerea de metodologii de calcul a tarifelor.


De asemenea, experţii Centrului studiază şi elaborează propuneri privind dezvoltarea sistemelor de clasificare a pacienţilor şi a unor metodologii de calcul a costurilor. Participă la elaborarea unor metode de ajustare a finanţării unităţilor sanitare, a unor criterii de evaluare a performanţei managementului şi instrumente pentru evaluarea comparativă a acestora.

La solicitarea unor diverşi beneficiari (spitale, instituţii publice sau private), CCESS participă la diverse studii sau furnizează rapoarte şi analize.


Solicitările privind studii, analize sau training pe domeniile de activitate mai sus descrise pot fi transmise la adresa de contact Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi la numerele de fax 021.2118300 / 021.2523014.


Sfera de activitate a centrului include şi activităţi de formare şi training, consultanţă şi analiză.


Centrul de Cercetare și Evaluarea a Serviciilor de Sănătate pune la dispozitia dvs. serviciul de grupare online RO DRG v1.

Astfel spitalele pot transmite direct din aplicatia de colectare a datelor DRGNational fișiere de export în format mdb pentru spitalizarea continuă.

Fișierul obținut de spitale in urma grupării online este returnat în două variante, excel și txt, facilitând utilizarea acestora de către beneficiari în scopul propriilor analize - pentru detalii, vă rugăm să accesaţi pagina www.drg.ro


Programele de formare oferite permanent la nivelul Centrul de Cercetare si Evaluarea a Serviciilor de Sanatate:

  1. "Raportarea, contractarea și decontarea serviciilor spitalicești" - pentru detalii, vă rugăm să accesaţi pagina www.drg.ro


Centrul de Cercetare și Evaluarea a Serviciilor de Sănătate efectuează studii de cercetare pe teme adiacente sistemului DRG, în colaborare cu parteneri publici și privați.

Solicitările privind studii, analize pe domeniile de activitate mai sus descrise pot fi transmise la adresa de contact şi la numerele de fax 021.2118300/ 021.2523014. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi pagina www.drg.roSNSPMPDSB pe Facebook

Cautare articole pe site

Afilieri

Link-uri utile

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ministerul sănătății
Ministerul
sănătății

Register

*
*
*
*
*

* Field is required